Predstavitev

Predstavitev

Izobraževanje odraslih se v okviru GSŠRM Kamnik ponaša z dolgoletno tradicijo. Naše popoldanske in večerne šolske klopi obiskujejo Kamničani, veliko pa je tudi ukaželjnih odraslih iz drugih občin. Izbirajo lahko med programi za pridobitev izobrazbe in različnimi tečaji.

Odločijo se lahko za dokončanje, prekvalifikacijo ali osnovno pridobitev izobrazbe naslednjih smeri: GIMNAZIJAEKONOMSKI TEHNIKPREDŠOLSKA VZGOJA ali GASTRONOMIJA IN TURIZEM. Priključijo se lahko MATURITETNEMU TEČAJU, izberejo katerega izmed verificiranih TEČAJEV TUJIH JEZIKOV (angleščina, nemščina, italijanščina) ali TEČAJE RAČUNALNIŠTVA.

Izobraževanje odraslih zahteva veliko posluha za potrebe in želje udeležencev, zato ga poskušamo kar najbolj prilagoditi, pri tem pa upoštevati osebne izobraževalne načrte. Predavanja organiziramo za skupino udeležencev po predhodni prijavi, sicer pa so udeležencem na voljo konzultacije in svetovanje. Zanje pripravljamo strokovno gradivo, literaturo si lahko izposojajo tudi v bogato založeni šolski knjižnici, prilagajamo urnike in omogočamo pogoste in časovno prilagojene izpitne roke.

V času izrednih razmer, kot se je to prvič zgodilo spomladi letos, se trudimo poiskati prilagojene možnosti dela na daljavo.

 

Moja izkušnja z šolanjem na daljavo je bila zanimiva. Drugačna, včasih naporna, a zanimiva. Šole so bile namreč zaprte in prvič je čisto vse potekalo od doma. Kdaj prej bi za pomoč verjetno poiskala prijatelje, da bi mi pomagali izpeljati nalogo, tokrat pa sem se bila primorana potruditi in sama izvesti celoten projekt. No, ne čisto sama - moram reči, da sem bila v stikih s super profesorji, ki so mi dajali enkratna navodila, tako da je bilo opravljanje nalog sicer zahtevno, a tudi zabavno in ustvarjalno. Res je, da sem imela malce več dela, a če je volja, se lahko naredi veliko. Tudi za sam izpit smo se hitro dogovorili. Izbrali smo aplikacijo, preko katere smo se slišali in opravljali izpit. Ni mi žal, da sem izkusila šolanje na daljavo. Vesela sem, da sem imela to možnost, ker mnogim to žal ni na voljo. 

Verjamem, da smo tako mladi kot starejši, ki obiskujemo šolo, zmožni speljati vse naloge, ki nam jih dajejo profesorji. Vsem profesorjem pa iskrena hvala za njihov velik trud, da se je šolanje lahko nadaljevalo kljub bolezni, ki nas je zaprla v domove.

          Lep pozdrav,

                      Monika S., program ekonomski tehnik, izobraževanje odraslih

 

 

Jezikovne in računalniške tečaje izvajamo v majhnih skupinah, najpogosteje v svojih prostorih, ki so za pouk najbolj prilagojeni. Za podjetja, ki naročijo tečaje samo za svoje zaposlene, pouk izvajamo takrat, ko je za naročnika najustrezneje, lahko tudi v prostorih podjetja. Naše tečaje vodijo izkušeni in dinamični profesorji.
Vse več interesentov se odloča za tečaje na daljavo.
 

Da lahko svoje znanje uspešno posredujemo, se moramo nenehno izobraževati tudi sami. Vodstvo in andragoški zbor sta zato vključena v različna izpopolnjevanja in projekte za izboljšanje kakovosti ter pridobivanja novih tehnik in metod dela.

 

Telefon: 01-830-32-28,

pisarna se nahaja v pritličju šole.

Vodja izobraževanja odraslih: Andreja Sabati Šuster
Koordinatorica: Karmen Belina