Didaktične igrače za otroke z okvaro vida

Didaktične igrače za otroke z okvaro vida

Že res, da se je razstava, ki je oktobra zaživela v šolski avli, že zaključila, a ker je naredila močan vtis, si zasluži, da o njej povemo še nekaj besed. In jim priložimo zgovorne fotografije.

Torej - v okviru programa predšolska vzgoja je v torek, 15. 10. 2019, na šoli zaživela razstave didaktičnih pripomočkov za otroke z okvaro vida. Predstavila jo je je mag. Mateja Jerina Gubanc, vzgojiteljica na otroškem oddelku Očesne klinike v Ljubljani. Namen razstave je bil približati iznajdljive rešitve za delo z otoki s posebnimi potrebami, saj so ti vse pogosteje vključeni k pouku v rednih šolah in vrtcih. Otvoritev so popestrili z barvito in dinamično  predstavo Doktor Zdravko, ki je pričarala veselo in sproščeno vzdušje med navzočimi dijaki in profesorji.

V govoru in celotni predstavitvi mag. Gubančeve je bilo moč čutiti, da ji to, s čimer se ukvarja, predstavlja mnogo več kot le projekt, zato ji želimo veliko uspeha pri nadaljnjem ustvarjanju, poučevanju in širjenju dobrega delu. (Galerija; Fotografije: Anja Kosmač, GSŠRM PRESS)

Nika Homar, GSŠRM PRESS