MEPI OSE ukanile volka

MEPI OSE ukanile volka

To so naša pogumna in vztrajna dekleta - Gaja, Anja, Jerca in Ana Marija, ki so zadnje dneve počitnic preživele dobesedno v divjini, polni divjih zveri. Kot skupina OSE so se namreč podale na zlato MEPI odpravo ter samostojno in neodvisno preživele pustolovščino.

 

1. DAN

se je začel na majhnem polotoku, ki se zajeda v Trbojsko jezero blizu Kranja, od tam pa so jo mahnile počez med gozdove in koruzo Sorškega polja do škofjeloške Trate. Spustile so se do porečja Sore, se povzpele na grad in naprej pod Lubnik, kjer so prespale v skritem kotičku.

O volku zaenkrat ne duha ne sluha.

 

2. DAN

so sledile poti po stari vojaški cesti do Javorij in naprej do Črnega kala. Med vzponom do koče pod Blegošem jih je ujela nevihta s točo. Treskalo je in grmelo kot na sodni dan, prostora za vedritev ni bilo. Dodobra oprhane so naše Ose prenočile na samotni jasi pod Slugovim gričem in še pomislile niso na najbližjega ubogega kmeta, ki so mu volkovi letos raztrgali trop ovac. 

In tudi zdaj niso bili daleč …

 

3. DAN

je bil na vrsti vzpon na Črni vrh nad Cerknim, spust ob robu smučišča, prečenje najdaljše slovenske vasi Davče in spust do Zgagovega potoka. Ose so se do Davških slapov in vznožja Porezna vrnile povsem zmahane, saj je bila pot skoraj neprehodna. Kje prenočiti? Domačini so jim svetovali, naj bodo zaradi varnosti blizu kmetije, saj so na območju aktivna kar tri krdela volkov, ki napadajo drobnico, konje in govedo. Da to še kako drži, je potrdila vest, da so lovci tik po koncu naše odprave odvzeli iz narave mladega volka. (glej Gorenjski glas)

 

4. DAN

se je začel uro pred načrtovanim odhodom in dekleta so se povzpela na Vrše. Spuščanje do vasi Poče na Cerkljanskem je bilo znova adrenalinska pustolovščina, ki je močno obremenila njihova kolena. Zadnji krak poti je vodil do Zakojce in naprej vse do zmagoslavnega konca na Ravnah pri Cerknem.

Brez volka.

 

KAJ O VSEM MENI VOLK?

Ose so me prav dobro ukanile! Ne samo, da so se mi uspešno izmikale, na celotni trasi, dolgi 80 km, so pobrale vse smeti. Četudi se zdi narava v mojem revirju neokrnjena, so dekleta napolnila kar 4 vreče. 
 

Poročilo o pobranih smeteh na trasi
 

Izzivale pa me niso le Ose, za drevesi in grmovjem so se skrivali tudi bolj žilavi prigrizki, to so bili spremljevalci prof. Klemenčič, prof. Prezelj in prof. Mrak kot ocenjevalka. Kot zunanji ocenjevalki sta se za nekaj časa pridružili še Tinkara in Ariana. 

Hm, zopet sem ostal lačen.

 

Čestitke dekletom za uspešno opravljen zahteven podvig!

 

Galerija – Zlata MEPI odprava Davča

MEPI OSE ukanile volka
MEPI OSE ukanile volka
Na galerijo »