Podjetna dijaška skupnost in podjetno pri pouku zgodovine

Podjetna dijaška skupnost in podjetno pri pouku zgodovine

»Podjeten si, ko izkoristiš priložnosti in zamisli ter jih pretvoriš v vrednost za druge. Ustvarjena vrednost je lahko finančna, kulturna ali družbena (FFE-YE, 2012).«

V četrtek, 21.4.2022, je potekalo zadnje srečanje predstavitev dobrih praks v okviru projekta PODVIG, na katerem sta našo šolo zastopali dve »ekipi«. 

»Aktivno dijaško skupnost« so predstavili mentorica DS prof. Tatjana Cvrtila Ložar, predsednik DS Matic Hrabar in podpredsednik DS Aleks Šuštar. Dijaška skupnost je v tem šolskem letu do sedaj izpeljala 30 aktivnost, kar je vzorčen primer samostojnega razvijanja kompetenc podjetnosti.

Kako so  pri rednem pouku  razvijali kompetence podjetnosti so prikazali prof. Marjeta Kralj in dijaki 2.c razreda Klara Porovne, Hana Jenčič Turk, Matevž Kregar, Neža Ličen in Lovro Golob, ki so se podjetno lotili izbirnih tem pri zgodovini.  Dijaki in profesorica Kralj so tak način dela predstavili kot izjemno pozitivno izkušnjo.

Skupni imenovalec vseh dosedanjih izkušenj je: želimo in znamo biti podjetni, le priložnosti za razvijanje kompetenc je treba videti in ustvariti.