Rezultati šolskega tekmovanja iz astronomije

Rezultati šolskega tekmovanja iz astronomije

V sredo, 8. decembra 2021 je bilo izvedeno že trinajsto šolsko tekmovanje iz astronomije.

Tekmovanja v obeh tekmovalnih skupinah se je udeležilo 40 dijakinj in dijakov naše šole. V prvi skupini naloge rešujejo dijaki prvih in drugih letnikov, med njimi pa sta se najbolje odrezala Manca Pristavec in Miha Bogataj iz 1.a, sledijo pa jima Matevž Strnišnik iz 1.b, Gregor Parazajda iz 1.č ter Aljaž Blatnik in Urh Kosirnik iz 1.b. Vsi našteti so osvojili bronasto Dominkovo priznanje.

 

V drugi skupini, v kateri se v znanju astronomije pomerijo dijaki tretjih in četrtih letnikov, pa je največ točk zbral Korl Železnikar, drugo mesto pa je dosegel Anže Mošnik. Oba dijaka iz 4.a sta se tako uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 15. januarja 2022, na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani. Nekaj točk manj so dosegli Jan Orehek iz 4.a, Riena Hribar iz 3.b ter Matej Traven iz 4.a in Maša Kosmač iz 3.c. Vsi našteti so prav tako osvojili bronasto Dominkovo priznanje.

 

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj, kot tudi vsem ostalim, ki so se trudili z res zahtevnimi nalogami. Obema najboljšima pa seveda želimo še uspešno reševanje astronomskih problemov tudi na državnem tekmovanju.