Tekmovanje “Best in English”

Tekmovanje “Best in English”

Spoštovani dijaki, vabimo vas na spletno tekmovanje v znanju angleškega jezika Best in English, ki bo potekalo 26. novembra 2021. Gre za tekmovanje dijakov evropskih srednjih šol, ki se ga je doslej udeležilo skoraj 683 šol iz 28 držav in skupno kar 15 107 dijakov.

Tekmovanje, ki je namenjeno dijakom, starim od 15 do 19 let, je sestavljeno iz treh delov: poznavanja slovnice, slušnega in bralnega razumevanja. Preverjanje znanja traja 60 minut. Ker poteka prek spleta, ste s številom doseženih točk seznanjeni takoj, ko zaključite z reševanjem. Končni rezultati tekmovanja pa so znani v roku enega meseca. Zmagovalce čakajo privlačne nagrade.

Organizator tekmovanja je neprofitna organizacija Institute for Competencies Development, preverjanje znanja pa sestavlja jezikovna šola AKCENT International House Prague.

Letos se bo Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik prvič udeležila tekmovanja. Dijaki bodo tako dobili priložnost, da se s svojimi evropskimi vrstniki pomerijo v znanju angleščine. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://bestinenglish.org/, kjer lahko dostopate tudi do lanskega testa.

Končne prijave bodo na skupnem sestanku pri prof. Ines Žumer, v sredo 10. 11. 2021,  ob 14.30 v učilnici 24.

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

prof. Ines Žumer