Akvatlon

Akvatlon

Včeraj, 6.6., je v Ljubljani potekalo DP v akvatlonu. Barve naše šole sta uspešno branila David Aljoša in Nejc.

Čestitke!

Predstavitev akvatlona

Akvatlon je izpeljanka iz  triatlona, pri kateri tekmovalci najprej plavajo, nato pa se tečejo.  Kolesarjenja, ki je sestavina triatlonskega tekmovanja, pri akvatlonu torej ni.

Plavanje in tek potekata zaporedoma, brez prekinitve, v skupni dosežen čas se šteje tudi čas menjave, ko tekmovalci preidejo iz vode na tekaško progo. Razdalje plavanja in teka so različne in jih določi organizator. 

Tekmovanja se odvijajo na in ob plavalnih bazenih ali odprtih vodah. Udeleženci si tekaško opremo – tekaške copate in majico – pripravijo v menjalnem prostoru. Štart je skupinski. Če se plava v bazenu, plava v eni progi več tekmovalcev. Dovoljeni so vsi slogi plavanja. 

 

Po preplavani razdalji tekmovalci stečejo v menjalni prostor, kjer se morajo  obuti v tekaške copate in obleči majico ali dres ter nadaljevati s tekom (dovoljena je tudi hoja). Vsak tekmovalec dobi štartno številko, nadene si jo v menjalnem prostoru. Ko priteče v cilj, se zabeleži njegov dosežen čas, na podlagi katerega se nato izračuna uvrstitev v njegovi starostni kategoriji.

 

vir: http://stara.olympic.si/sportne-igre/sportne-panoge/neolimpijske-sportne-panoge/akvatlon/