Prvi festival ocenjevanja na gorenjskem

Prvi festival ocenjevanja na gorenjskem

 

Na zadnji novembrski torek kovidskega leta smo pod taktirko projekta Pedagogika 1:1  izvedli FESTIVAL OCENJEVANJA. Poleg zaposlenih naše šole so se spletnega dogodka udeležili kolegi iz implementacijskih šol projekta z gorenjskega konca, in sicer iz SGTR Radovljica, Gimnazije Škofja Loka ter lesne in strojne šole ŠC Škofja Loka.

Po uvodnem delu naše koordinatorice Rafaele Kožlakar so primere dobrih praks ocenjevanja na daljavo prestavili Nataša Šetina, Manca Čadež, Aleš Malnarič in Klemen Černe.

Z nami so delili izkušnje z ustvarjanjem in ocenjevanjem kvizov ter testiranjem v Moodlu. Poleg predstavljanja ocenjevanja so osvetlili tudi postopek priprave na testiranje in ocenjevanje s strani dijakov in učiteljev ter načine oddaje in popravljanja nalog.

Posameznim predstavitvam so sledile živahne razprave z izmenjavo izkušenj, nasvetov in koristnih povezav, ki so zvečine izpostavile podobne težave in prednosti ocenjevanja na daljavo na različnih šolah in programih.

Sklepna misel: izredne razmere so spodbudile izreden razvoj na področju e-izobraževanja, ki je v enaki meri zajel dijake in učitelje. Področje ocenjevanja na daljavo zahteva ustvarjanje novih načinov kreiranja testov in tehnik reševanja, na drugi strani pa tudi novo izvirnost plonkanja.

 

Zapisala:

Andreja Sabati Šuster, GSŠRM Kamnik