YPAC v Državnem zboru

YPAC v Državnem zboru

V ponedeljek, 20.6.2022, smo dijaki, ki sodelujemo v Mladinskem parlamentu Alpske konvencije (YPAC), obiskali Državni zbor. Prijazno nas je sprejela predsednica Državnega zbora, mag. Urška Klakočar Zupančič.

Predstavniki komitejev smo predsednici predstavili delovanje samega YPAC-a, nato pa so še na hitro poročali o postulatih, ki so jih sprejeli med YPAC tednom. Predsednica je bila nad postulati navdušena, a  je s težkim srcem priznala, da te impresivne ideje ne zahtevajo le denarja, temveč tudi spremembo našega življenjskega sloga. Pozvala nas je, da svojih glasov ne smemo izgubiti, ter da se moramo za svojo prihodnost zavzeti ter zanjo narediti vse, kar je v naši moči. Prav tako se je dotaknila človeške narave, torej naše občutljivosti. Opomnila nas je, da občutljivosti ne smemo izgubiti in da ne smemo postati neobčutljivi ne samo do človeka, ampak tudi do narave in vsega, kar nas obdaja.

Ob koncu obiska pa nam je tudi obljubila, da bomo predstavniki Mladinskega parlamenta Alpske konvencije povabljeni k udeležbi seje delovnega telesa, ki obravnava tudi problematike, ki smo se jih dotaknili v naših postulatih.