Županova priznanja najboljšim

Županova priznanja najboljšim

Ponedeljkov večer je bil zelo slavnosten. Kamniški župan Matej Slapar je v Domu kulture Kamnik podelil priznanja 37 najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2021/2022. Med dobitniki priznanj je bilo kar 11 dijakinj in dijakov GSŠRM, in sicer: Lara Lamprečnik, Korl Železnikar,  Črt Cerar Drobnič, Lucija Baša,  Peter Mandelj Mejač,  Lara Vettorazzi, Rok Krmavnar, Nejc Rajter, Tjaša Vugrinec, Tija Mujakić in Lenart Sirc.

 

 

 

4. A - gimnazija

 

LARA LAMPREČNIK 

Lara je gimnazijka, ki je vse štiri letnike zaključila z odličnim uspehom, svoje šolsko delo pa je uspešno združevala še z uspehi na atletskem področju. Dosegala je najvišje uvrstitve na mednarodnih  mitingih, šolo pa je  zelo uspešno zastopala tudi na  državnem prvenstvu v atletiki za srednje šole,  vse v teku na 400 m. Njeno vsestranskost pa ilustrirajo še številna priznanja z drugim področij, saj je dobitnica zlatega priznanja iz znanja biologije, dvakratna dobitnica zlatega priznanja iz geografije, bronaste medalje iz geografije na evropski olimpijadi iz znanja geografija, poleg bronastih priznanj iz kemije in biologije, kar ji bo odlična popotnica pri študiju medicine.

 

KORL ŽELEZNIKAR

Korl je gimnazijec, ki je vse štiri letnike zaključil z odličnim uspehom, redovalnica je pri njem le redko videla štirice. Njegova odličnost se kaže tudi v številnih pridobljenih priznanjih iz znanja angleščine, astronomije, zgodovine in fizike. Med drugim je dobitnik zlatih priznanj iz znanja angleščine in astronomije. Vodil je razredno skupnost in nesebično nudil pomoč sošolcem, ko so jo potrebovali. Že od malih nog riše, svoj talent je razvijal tudi na slikarski šoli, sedaj pa ga bo poleg znanja uspešno združil na fakulteti za arhitekturo.

 

4. B - gimnazija

 

ČRT CERAR DROBNIČ

Črt je eden tistih dijakov, ki so uspešni na vseh področjih. Udeleževal se je številnih tekmovanj, od psihologije do naravoslovja in bil dobitnik žlahtnih priznaj. Pridobil je certifikat DSD iz nemškega in FCE iz angleškega jezika. V razredu je rad priskočil na pomoč sošolcem, zato so ga  vsako leto nagradili s posebno pohvalo. Črt je marljiv, delaven in vsestranski, zato bo na študijski in kasneje poklicni poti zagotovo uspešen.

 

LUCIJA BAŠA

Lucija je bila skozi gimnazijaka leta tista, ki ni ostala samo pri šolskem delu. Njena vsestranskost se kaže v njenih številnih dosežkih, od tega, da je izdelala odlično raziskovalno nalogo s področja slovenskega jezika, do tega, da je uspešno reševala matematične zavozlanke. Igra saksofon, klavir in orgle, sama  piše pesmi, ki bodo letos bogatile šolsko pesniško  zbirko.  V razredu je bila vedno pripravljena prisluhniti in pomagati drugim, krasi jo spoštljiv odnos do vseh. Je izjemno vztrajna in delavna, zato smo prepričani, da bo na študijski, poklicni ter zasebni poti lahko izrazila vse svoje potenciale

 

 

4. C - gimnazija

 

PETER MANDELJ MEJAČ

Peter je že v prvem letniku gimnazije dokazal, da zna združevati obe svoji strasti: glasbo in šolo. S sodelovanjem na šolskih prireditvah in s številnimi nastopi s svojim bendom Before Time nas je razveseljeval vsa štiri leta. Po besedah njegove babice so bila njegova spričevala vsako leto 'dolgočasna', saj so bila popisana le s peticami. Pridobil je priznanje iz matematike, kjer bo svojo pot tudi nadaljeval.  V razredni skupnosti je nesebično pomagal sošolcem  bodisi z učno pomočjo bodisi s spodbudno in prijazno besedo. Peter se od tretjega letnika gimnazije vzporedno izobražuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani, smer jazz kitara. Zaradi zelo uspešnega usklajevanja vseh šolskih in obšolskih obveznosti, njegovega odličnega šolskega uspeha in njegovega čuta do sočloveka, je Peter danes tukaj  med najboljšimi dijaki in dijakinjami Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

 

 

4.Č - gimnazija

 

LARA VETTORAZZI

Laro smo na prireditvi podelitve priznanj spoznali že pred štirimi  leti,  ko je uspešno končevala osnovno šolo. Tudi na kamniški gimnaziji je z odliko zaključila vse štiri letnike in obenem pokazala zanimanje za široko paleto obšolskih dejavnosti. Udeleževala se je številnih tekmovanj iz matematike, logike, astronomije, psihologije in Cankarjevega priznanja. Na njih  je vsako šolsko leto prejemala vrsto odličij. Je večkratna dobitnica zlatih, srebrnih in bronastih priznanj iz državnega tekmovanja iz matematike in razvedrilne matematike. Kljub številnim uspehom, pa Lara ostaja skromna in pripravljena priskočiti  na pomoč. Želimo ji, da bi te človeške vrline ohranila še v nadaljnji, uspehov polni, karieri. 

 

 

4.D – ekonomski tehnik

 

ROK KRMAVNAR                                                                                                                                              Rok je dijaki, ki je svojim vrstnikom lahko vzor zaradi številnih kvalitet. V času šolanja se je njegov trud vsako leto izrazil  z odličnim uspehom. Hkrati pa se je udeleževal tekmovanj s področja strokovnih predmetov in pri tem dosegal lepe rezultate. Predvsem pa Roka odlikujejo umirjenost, zanesljivost, spoštljivost in zavzetost pri delu.

 

4. G – predšolska vzgoja

 

NEJC RAJTER

Nejc je uspešen dijak programa predšolska vzgoja, ki se poleg šole aktivno ukvarja s številnimi dejavnostmi. S svojo dobro voljo in pripravljenostjo priskočiti na pomoč je pogosto skrbel za dobro razpoloženje v šoli in razredni skupnosti. Na šoli in v Kamniku ga poznamo predvsem po mnogih nastopih na šolskih in občinskih prireditvah. Povezoval in vodil je številne kulturne dogodke v šolski avli ali na filmih v času pouka na daljavo. Pogosto je nastopal tudi kot recitator ali interpret, tudi na odru Doma kulture Kamnik.

 

 

TJAŠA VUGRINEC

 

Tjaša je dijakinja programa predšolska vzgoja, ki je vso srednjo šolo aktivno delovala na številnih obšolskih področjih. Še posebej se je izkazala kot fotografinja, ki je poskrbela za fotodokumentacijo projektnih, športnih, kulturnih in informativnih dni ter prireditev. V času šole na daljavo je snemala in montirala filme, ki so nadomeščali prireditve v živo, bila je pobudnica in zagnana udeleženka različnih dogodkov in dobrodelnih akcij, med njimi videa Gaudeamus in dobrodelnega Belega petka za oskrbovance kamniškega Doma starejših občanov. Tjaša je prejemnica več nagrad s fotografskih natečajev, med njimi Kamnik - tisočletje dobrih kupčij ter Tom telefon.

 

 

4. F - predšolska vzgoja

 

TIJA MUJAKIĆ

je vsestranska dijakinja programa predšolska vzgoja in strastna glasbenica, v oporo in vzor svojim sošolcem.

Vsa štiri leta je imela odličen učni uspeh, poleg vestnega opravljanja šolskih obveznosti pa je obiskovala pouk harmonije, kontrapunkta, solfeggia, zgodovine glasbe, klavirja, kitare, prečne flavte, zborovskega petja.

Je tudi članica tekmovalne selekcije plavalnega kluba Olimpija in članica Plavalne zveze Slovenije.

Kot svoj največji dosežek si šteje, da ji je kljub šolskim obveznostim uspelo v roku enega leta osvojiti snov štirih let vseh glasbenih predmetov Konservatorija za glasbo, kar ji je omogočilo opravljanje mature iz predmeta glasbe.

Ob vsem tem pa je našla še čas za tekmovanje Bober in številne pevske in instrumentanlne nastope v šoli in izven nje.   

 

LENART SIRC

je dijak programa predšolska vzgoja, ki je uspešno usklajeval šolske obveznosti s športnim udejstvovanjem. Vsa štiri leta je bil odličen dijak.

Sedaj je član košarkaške ekipe Helios Suns. Z njimi je postal državni prvak v kategoriji mladinci, državni podprvak v pokalu Spar člani, dosegel 3. mesto v tekmovanju ABA2 in bil finalist Slovenske lige pri članih.

Sodeloval je tudi v šolski košarkaški ekipi, ki je  osvojila prvo mesto v gorenjski regiji.

Šolo je predstavljal v mnogih dramskih nastopih.

S svojo skromnostjo, prizadevnostjo in smislom za humor je v razredno skupnost vnašal optimizem in pozitivno energijo.

Galerija – Županova priznanja najboljšim

Županova priznanja najboljšim
Županova priznanja najboljšim
Na galerijo »